Lacul-Ursu-Sovata-800x459

Sovata

Sovata – o statiune pentru orice sezon
La Sovata se poate merge si vara si iarna, vara o recomand pentru aerul curat, racoare si pentru Lacul Ursu – singurul lac sarat heliotermic din lume, iar iarna pentru schi.
Sovata e renumita pentru lacurile sarate,sase la numar dintre care doua folosite ca strand, Lacul Ursu si Lacul Alunis, apa lor sarata e recomandata pentru diferite tratamente dar atrage anual mii de turisti,pentru ca apa e atat de sarata,incat nu trebuie sa stii sa inoti, te tine la suprafata.
Ce sa faci la Sovata?
Pe langa baile sarate, poti face turul lacurilor sau
te poti plimba prin statiune,mirosul de kurtos kalacs si porumb fiert te va urmari pe fiecare strada.
*Poti vizita Muntele de Sare, o rezervatie naturala ce contine trei miliarde de tone de sare. Muntele de sare se ridica pana la altitudinea de 550 de metri si are aspectul unui deal.
*Mocanita. Locomotiva cu aburi are atasate 3 vagoane, doua inchise si unul tip gondola si parcurge 14 km pe ruta Sovata – Campul cetatii cu o viteza de 35 km/h.
In perioada 29.aprilie – 1 octombrie, contra sumei de 30 lei/dus intors, Mocanita va asteapta la o experienta de neuitat.
*Pentru familii cu copii, nu departe de centru veti gasi Parcul de aventuri Adrenalin Plus, va asteapta cu 4 trasee,doua pentru adulti si doua pentru copii, cele pentru adulti se termina cu o tiroliana peste lacul Tivoli. Toata distractia va costa pentru 1 ora si jumatate 25 lei/adult, respectiv 20lei/copil.
Cazare. Fiind o statiune foarte cautata si pentru obiectivele turistice din imprejur, aici se gasesc multe pensiuni si vile.
Recomand Vila Long Weekend si Casa Ana Sofia, daca prima este putin mai departe de centru,privelistea e uimitoare din balconul camerei, iar la a doua atuul il constituie curtea amenajata cu foisor si loc de joaca pentru copii.
Ambele pensiuni pun la dispozitia turistilor bucatarie complet utilata, gazdele sunt primitoare, curatenia este impecabila si toata sederea va fi o placere.
Mancare. Desi majoritatea pensiunilor pun la dispozitie bucatarie utilata, recomand restaurantul Ciuperca mica de langa Lacul Ursu, servirea este impecabila, mancarea buna si in portii generoase.
Obiective turistice imprejurimi
Salina Praid. La 10 km de Sovata se gaseste cea mai mare salina din Europa,accesul se face cu un autobuz si apoi coborand 300 trepte, iar in adancime e amenajat un mic orasel, cu restaurante, banci, loc de joaca, chiar si o biserica.
Tariful de intrare este de 30lei/adult si 20 lei /copil
Corund. La 18km de Sovata se afla comuna Corund, cea mai mare comuna din Harghita si centrul olaritului din Transilvania,aproape in fiecare casa este amenajat un atelier de olarit si nu poti pleca de aici fara o oala de lut.
Pe timpul iernii, Sovata va asteapta cu doua partii de schi, una pentru copii si incepatori si una pentru nivel mediu cu instalatie de telescaun si nocturna.
In luna ianuarie se tin Serbarile Zapezii, un festival cu jocuri si concursuri, iar pentru copii se organizeaza tabere de schi.

 

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*