652x450_081399-top-atractii-turistice-in-sighisoara

Sighisoara

Sighisoara – weekend medieval

 

Sighisoara,oras aflat in inima tarii, in judetul Mures, este singura cetate medievala locuita din Europa.
Cum ajungi. La o distanta de 291 km de Bucuresti si 117 km de Brasov, poti ajunge cu masina, cu trenul-CFR are 6 trenuri directe din Bucuresti cu o durata a calatoriei de 5 ore la un tarif de 116 lei/bilet dus intors sau cu autocarele care fac traseul Bucuresti-Targu mures, cu durata si pret asemanator.
Anul acesta se reia Festivalul Medieval in ultimul weekend din iulie, asa ca daca vrei sa traiesti o experienta unica medievala, cu domni si domnite, lupte de cavaleri si mesteri priceputi, rezerva din timp un loc de cazare pentru ca perioada este foarte aglomerata.
Pentru cazare recomand Pensiunea La Castel,o casa boiereasca de 150 ani care inca pastreaza scara interioara originala,camere sunt spatioase, mobilier de lemn masiv si pat cu baldachin, in fosta crama la subsol e amenajata o sala de mic dejun, iar dimineata atmosfera este intretinuta de un radio vechi.
Obiective turistice. Cetatea Sighisoara este centru vechi al orasului,o citadela vie, cu peste 140 case locuite si stradute inguste.
Mestesugarii iscutiti ai locului au inaltat 14 turnuri de aparare, fiecare cu amprenta unei bresle, astazi mai sunt intregi numai 11 dintre ele, cel mai vizitat fiind                           Turnul cu ceas.
Piata cetatii, astazi loc de relaxare la o terasa
Scoala din deal si scara acoperita – una din cele mai vechi scoli din Transilvania se afla in Sighisoara, pe Dealul Cetatii.
Pentru a ajunge la scoala, a fost construita o scara acoperita, sub forma unui tunel, protejand copiii care mergeau la cursuri de ploi si zapada.
Sighisoara este unul din cele mai vizitate orase din Romania, asa ca nu se lasa mai prejos nici la capitolul restaurante.
1. Casa cositorarului – intr-o atmosfera romantica si medievala, aici se servesc cele mai bune prajituri de casa si cel mai bogat mic dejun.
2. Casa cu cerb – usor de reperat datorita picturii murale exterioare, reprezentand un cerb in marime naturala, cu capul si trofeul montate pe zid. Aici cel mai apreciat preparat este, bineintele, friptura de cerb.
3. Casa Dracula – langa Turnul cu ceas se afla una din cele mai vechi cladiri, casa in care a locuit Vlad Tepes. Pe langa mancarurile traditionale servite in portii generoase, oaspetii pot vizita camera lui Dracula.
4. Al forno – restaurant italienesc cu o atmosfera prietenoasa, serveste cele mai bune paste si fripturi din oras.
Romania e frumoasa, sper ca v-am convins sa petreceti daca nu un weekend, macar cateva ore in acest oras de poveste cu aer medieval
Tags: No tags

One Response

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked*